Vår ambition är att hitta böcker som underhåller och berör, som stannar kvar länge hos läsaren och ger nya tankar och insikter. Vi fokuserar på svenska författarskap, både vad gäller skön-, fack- och barnlitteratur, men ger också ut noggrant utvalda översatta titlar.

Vilka är vi?

Vi som jobbar på Strawberry Förlag kombinerar vårt stora engagemang med gedigen erfarenhet och viktiga nätverk.

Vad kan vi?

Hos oss samarbetar du med ett team som vet hur man bygger författarskap och berättelser som har potential att nå ut till en bred publik.

Vad vill vi?

Vår ambition är att aldrig fastna i rutin utan se varje berättelse som ett unikt projekt. Vi erbjuder det lilla, personliga sammanhanget med stora möjligheter.

Vår historia

Strawberry Förlag startades våren 2019 och ingick i Strawberry Publishing som ägs av Petter A. Stordalen, Magnus S. Rønningen och Jonas Forsang. I maj 2020 såldes det till Bonnier Books.

Trots att vi är det yngsta förlaget i Sverige har vi en samlad erfarenhet på hundra år. Varje bok är ett unikt projekt som kräver olika typer av insatser i manusbearbetning och marknadsföring där den erfarenheten är nödvändig. Men vi tror också att ett modernt förlag som vill vara framgångsrikt behöver vara en flexibel, lyhörd och engagerad samarbetspartner.